Recept zoekresultatenGebraden kalkoen met venkel en spinazie
Delhaize logo
  • Gebraden kalkoen met venkel en spinazieB

Gebraden kalkoen met venkel en spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Hoofdgerecht
Gebraden kalkoen met venkel en spinazieB

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 kalkoen van 4 kg
  • 4 venkelknollen
  • 900 g jonge spinazie
  • 4 citroenen
  • 1 bussel salie
  • 250 g boter
  • 8 cl olijfolie
  • 1 el venkelzaadjes
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalkoen | Van 3,6 tot 4,5 kg
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel
    500 gr
    2,00 €/kg
    €1,00
  • Spinazie | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    Afhaling vanaf 08/12
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 25 min. + 2 u. 40 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de boter in kleine plakjes en verdeel ze zowat overal over de kalkoen: onder het vel, op het vel en binnenin. Steek ook de helft van de salietakjes in de kalkoen. Leg de kalkoen op de ovenplaat, kruid hem royaal met peper, met zout en verdeel er de rest van de salie bovenop. Bedek met aluminiumfolie en schuif 1 u. 30 min. in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog 1 u. 10 min. braden. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het braadvocht (reken in totaal 40 min./kg).
    2. Snijd ± 30 min. voor het einde de venkelknollen en de citroenen in kleine partjes. Schik ze rond de kalkoen, verdeel er de rest van de boter over en bestrooi met venkelzaadjes. Kruid de garnituren met peper, met zout en laat nog 30 min. in de oven bakken.
    3. Stoof de spinazie in een grote sauteerpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
    4. Serveer de kalkoen met de groenten en de citroenen. Giet het braadvocht in een sauskom en zet de saus apart op tafel. Geef er puree of gekookte aardappelen bij.

    Tip: Bekleed de ovenplaat met een dubbele laag aluminiumfolie, leg er bakpapier bovenop en schik er dan pas de kalkoen op,zo beperk je de schoonmaak tot het minimum!

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 164 kcal – Vetten: 9,8 g – Koolhydraten: 1,4 g - Vezels: 1 g – Eiwitten: 17 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kerst
    Hoofdgerecht
    • Gebraden kalkoen met venkel en spinazieB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalkoen | Van 3,6 tot 4,5 kg
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel
    500 gr
    2,00 €/kg
    €1,00
  • Spinazie | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    Afhaling vanaf 08/12
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69