Recept zoekresultatenGebraden forel met venkel
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    A
  • Gebraden forel met venkel

Gebraden forel met venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebraden forel met venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 forellen
  • 2 grote venkelknollen
  • 4 soeplepels gehakte bladpeterselie
  • 1 citroen, geperst
  • grof zeezout
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 4 teentjes look
  • 6 feuilles laurierblaadjes
  • 300 g couscous
  • 2 sinaasappels, geperst
  • 2 citroenen
  • Zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 + 1u45

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de venkel in dunne plakken met behulp van een mandoline en bedek de bodem van een ovenschotel.
  2. Rasp een beetje zeste van sinaasappel met behulp van een mandoline, bewaar deze en pers nadien de sinaasappel. Bestrooi de ovenschotel met de gesnipperde look en giet er het citroen- en sinaasappelsap over.
  3. Vul elke forel met de gehakte bladpeterselie, laurier en een schijfje citroen zonder schil. Leg de forellen op de venkel en voeg de rest van citroenschijfjes toe.
  4. Besprenkel met olijfolie. Strooi er peper uit de molen op, grof zeezout en schuif het nu 35 minuutjes in de oven op 180°C. Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Serveer de gebraden forel met venkel samen met de couscous.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 595; energie (kCal): 142; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 13; suikers (g): 3,2; vezels (g): 6,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 823,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    00:00
    A
  • Gebraden forel met venkel