Recept zoekresultatenGebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls
Delhaize logo
  • Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls

Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 boerenkip
  • 5 pepers mengeling
  • zout
  • 20 g bloem
  • 30 g zwarte chocolade bio
  • 85 g boter op kamertemperatuur
  • 3 dl Banyuls-wijn
  • 15 cl gevogeltefond
  • 2 sjalotten
  • 1 kruidentuiltje

Begin met koken

Bereidingstijd: 80 min.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Pocheer de kip in gezouten kokend water gedurende 10 min. Haal uit het water, laat uitlekken en leg in een ovenschotel.
  3. Steek het kruidentuiltje in de holte van de kip. Wrijf de kip volledig in met boter. Kruid. Giet het water in de schaal. Zet 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 190°C en laat nog 45 min. verder bakken. Bevochtig regelmatig de kip met het braadvocht en draai de kip tijdens het bakken.
  4. Hak ondertussen de sjalotten fijn. Laat rustig bakken in boter. Bevochtig met de Banyuls, laat eventjes opkoken. Temper het vuur en giet er de gevogeltefond bij. Laat de saus reduceren tot 2/3.
  5. Voeg er de fijngehakte chocolade aan toe en laat smelten. Meng boter en bloem. Voeg deze mengeling beetje bij beetje al kloppend aan de saus toe.
  6. Kruid met de 5 pepers. Als de saus te dik wordt, voeg dan nog wat gevogeltefond toe. Dek af en houd warm.
  7. Serveer de gebraden kip met de chocoladesaus en een feestelijke puree.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gebraden boerenkip met chocoladesaus en Banyuls