Recept zoekresultatenGebraad, zuurkool en broodjes
Delhaize logo
  • Gebraad, zuurkool en broodjesA

Gebraad, zuurkool en broodjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebraad, zuurkool en broodjesA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 takjes peterselie
  • 2 dl water (voor de zuurkool)
  • 400 g oud brood
  • 2 eetlepels olie (arachide- of olijfolie)
  • zout
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels sterke mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui (voor de zuurkool)
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 ui (voor het varkensgebraad)
  • 1 ui (voor de broodjes)
  • 1 kg varkensgebraad
  • 40 g gerookt spek
  • 2 dl water (voor het varkensgebraad)
  • 1 koffielepel karwij
  • 50 g spek
  • 1 koffielepel suiker
  • 500 g zuurkool natuur
  • peper
  • 20 g boter ( voor de zuurkool)
  • 1 eetlepel boter (voor de broodjes)
  • 1,5 dl melk
  • 3 eieren

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + 2 u. marineertijd + 1 h. 30 min. braadtijd

  1. Voor het varkensgebraad: hak de knoflook fijn. Meng de knoflook, mosterd en komijn. Kruid het gebraad met zout en bestrijk met de mosterdsaus. Dek af met aluminiumfolie en laat gedurende 2u marineren.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Zet een braadpan op het vuur met de olie en bak de ui glazig. Voeg het gebraad toe en schroei het rondomrond dicht. Voeg het water en de laurier toe. Dek af en laat gedurende 1u 30 min pruttelen op een zacht vuurtje. Kijk regelmatig even na of er nog voldoende vocht in de pan is en voeg toe indien nodig.
  3. Voor de broodjes: klop de eieren los. Meng het brood, de eieren en de melk en laat een half uurtje rusten. Hak de ui fijn en bak even aan in de boter. Snijd het gerookte spek fijn en voeg toe, kruid met peper. Voeg het ui-spekmengsel toe aan de broodmengeling. Kneed goed en vorm bolletjes met je handen. Kook gaar in kokend gezouten water gedurende 12 min.
  4. Voor de zuurkool: hak de ui en het spek fijn en bak op een zacht vuurtje met wat boter. Voeg de zuurkool, het water, suiker en de karwij toe en laat nog 30 min pruttelen. Kijk regelmatig na en voeg vocht toe indien nodig.
  5. Serveer het gebraad in sneetjes met de saus, de broodballetjes en de zuurkool.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 124; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 647,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gebraad, zuurkool en broodjesA