Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken wijting met asperges en olijven
Delhaize logo
  • Gebakken wijting met asperges en olijvenA

Gebakken wijting met asperges en olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Valentijnsdag
Hoofdgerecht
Gebakken wijting met asperges en olijvenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 witte asperges, geschild
  • 20 g boter
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 eetlepel kervel, fijngehakt
  • 12 zwarte olijven, in stukjes gesneden
  • 15 cl zure room
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 8 aardappelen, in de schil
  • 8 groene asperges
  • 600 g wijtingfilet
  • peper

Begin met koken

  1. Kook de aardappelen in gezouten water samen met de knoflook, tijm, laurier en rozemarijn. Giet de aardappelen af en laat ze een beetje afkoelen. Pel ze en plet ze met een vork of pureestamper.
  2. Kook de asperges beetgaar in gezouten water (10 à 12 minuten voor de witte asperges, 8 minuten voor de groene asperges).
  3. Meng de olijven, de zure room, de lente-uitjes, de kervel, de zongedroogde tomaatjes doorheen de geplette aardappelen. Werk af met wat olijfolie en peper en zout.
  4. Bak de wijtingfilets in olijfolie, kruid met peper en zout en voeg een klontje boter toe.
  5. Schik de aardappelen en de vis op de borden. Garneer met de asperges en de kervel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 445; energie (kCal): 106; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 11,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 789,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • Gebakken wijting met asperges en olijvenA