Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
Delhaize logo
  • Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop

Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kerst
Hoofdgerecht
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 appels
  • 1 kg puree met olijfolie Delhaize
  • 4 Quorn pensen
  • peper
  • 100 g Luikse siroop
  • kervel voor de afwerking
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 50 g walnootpitten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Puree | Olijfolie | Maxi Pack
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pensen | Vegetarisch
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Luikse siroop
    300 gr
    6,30 €/kg
    €1,89
  • Kervel in mini-porties
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Doe de Luikse siroop, de witte wijn en het express bindmiddel in een steelpan. Breng aan de kook en laat 10 min. zacht sudderen.
    2. Schil en snij ondertussen de appels in blokjes. Verwijder het vel van de “pensen” en snij ze in schijfjes. Doe de olie in een braadpan en bak de appels en de pensen op vrij hoog vuur. Voeg de grofgehakte noten toe en laat nog verder bakken tot allle ingrediënten goudbruin zijn. Kruid met peper.
    3. Verdeel over de borden (bv. rond een torentje van met truffelolie bereide puree, op het bord geschikt met behulp van een dresseerring). Breng de saus op smaak met peper en zout en giet een beetje op de pensen.
    4. Serveer meteen, afgewerkt met wat kervel.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Puree | Olijfolie | Maxi Pack
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pensen | Vegetarisch
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Luikse siroop
    300 gr
    6,30 €/kg
    €1,89
  • Kervel in mini-porties
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49