Gebakken tarbotfilets met blanke botersaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 4 Porties
- 150 g boter met zeezout (goed koud)
- 10 cl ciderazijn
- 25 g ongezouten boter
- peper
- 2 roze sjalotten
- 600 g tarbotfilets
- 2 el water
- witte peper
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Carlsbourg
Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.
250 gr
€3,99
Delhaize
Azijn | Cider
50 cl
€1,59
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Delhaize
Tarbotfilet
3 × +/- 220 gr
+/-€34,98
Vittel
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 50 cl
€4,55
Santa Maria
Kruiden | Peper | Wit | Bollen
38 gr
€4,95
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
+/-€54,70
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Snipper de sjalotten heel fijn, doe ze in een steelpan, voeg de azijn toe en het water, laat voor ¾ inkoken op heel zacht vuur.
- Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden gezouten boter toe en klop het geheel op tot een smeuïge saus. Hou warm op een zeer laag vuur.
- Bak de tarbotfilets mooi bruin in de ongezouten boter. Reken 4 min. per kant. Breng op smaak met zout en peper, schik op de borden, overgiet met de warme saus en serveer met aardappelpuree en een groene groente.
Kooktip
Subliem met:
Aardappelpuree (ratte-aardappelen) met boter met zoutkristallen, met truffelschilfers of met fijngehakte tuinkruiden (bladpeterselie, kervel, koriander, enz.). Werk de tarbotmoten in dat geval af met kaviaar.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Carlsbourg
Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.
250 gr
€3,99
Delhaize
Azijn | Cider
50 cl
€1,59
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Delhaize
Tarbotfilet
3 × +/- 220 gr
+/-€34,98
Vittel
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 50 cl
€4,55
Santa Maria
Kruiden | Peper | Wit | Bollen
38 gr
€4,95
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25