Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Kippenchipolata van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan
Delhaize logo
  • Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan

Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 el balsamicoazijn
  • flinke noot gezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 eetlepels geraspte parmezaan Delhaize
  • peper
  • 500 g sint-jakobsnoten
  • 4 x een kleine handvol gemengde sla naar keuze

Begin met koken

  1. Neem de sint-jakobsnoten 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Leg een op maat gesneden stuk bakpapier op de bodem van een grote antikleefpan. Schep er 8 eetlepels geraspte parmezaan op hoopjes in, leg ze ver genoeg uit elkaar en druk ze plat met de rug van de lepel. Verwarm op vrij hoog vuur tot de chips lichtjes bruin kleuren aan de randen. Laat het bakpapier uit de pan glijden en laat afkoelen. Breek 2 chips in grote kruimels.
  4. Laat de boter in de pan kleuren op vrij hoog vuur. Laat er de sint-jakobsnoten kort aan beide kanten in korsten. Leg ze in een schotel, kruid met peper en zet ze 4 min. in de oven (niet langer!).
  5. Giet ondertussen 4 eetlepels balasamicoazijn in de pan, roer de bakresten los en neem van het vuur.
  6. Bedruip de salade met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Kruid lichtjes met zout en meng goed. Verdeel over de borden, bestrooi met de chipskruimels, voeg de rest van de chips toe en de sint-jakobsnoten. Bedruip met een beetje ingekookte azijn en serveer meteen.

Kooktip

Alleen de parmezaanchips kunnen op voorhand gemaakt worden. De sint-jakobsnoten kan je niet opwarmen, want dan worden ze rubberachtig.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan