Recept zoekresultatenGebakken rundvleesreepjes met prinsessenboontjes
Delhaize logo
  • Gebakken rundvleesreepjes met prinsessenboontjesA

Gebakken rundvleesreepjes met prinsessenboontjes

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Hoofdgerecht
Gebakken rundvleesreepjes met prinsessenboontjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 lente-ui
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 500 g gepelde bavettesteak
  • 600 g sperziebonen
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 koffielepel geroosterde sesamolie
  • 2 el zwarte sesamzaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Saus | Soja
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
    S2009071000012980000
  • Fish Sauce
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2004112500120400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 20 min. (+ 1 u. weektijd)

    1. Pers het teentje knoflook. Snipper de ontpitte rode peper en de lente-ui fijn. Snijd de gepelde bavettesteak fijn. Meng alles in een schaal met sojasaus, vissaus en mirin. Dek af en laat 1 u in de koelkast marineren.
    2. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes, snijd ze in 2 en kook ze 5 min. in gezouten kokend water. Laat ze in ijskoud water schrikken. Bak de uitgelekte bonen 2 min. op een hoog vuur, in een wok met de arachideolie en de geroosterde sesamwokolie.
    3. Fruit het vlees en zijn marinade ook kort in de wok (het vlees moet roze blijven). Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien meteen op, met basmatirijst.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 4; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 332,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Gebakken rundvleesreepjes met prinsessenboontjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Saus | Soja
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
    S2009071000012980000
  • Fish Sauce
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2004112500120400000