Recept zoekresultatenGebakken rundvlees met broccoli en pinda’s
Delhaize logo
  • Gebakken rundvlees met broccoli en pinda’sC

Gebakken rundvlees met broccoli en pinda’s

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Gebakken rundvlees met broccoli en pinda’sC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g rumsteaks
  • 1 broccoli
  • 1 citroen
  • 80 g geroosterde, gezouten pindanoten met peper
  • 150 g basmatirijst
  • 3 el honing
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el seroendeng Conimex
  • Kruidenmolen « Chicken & Steak » Santa Maria

Begin met koken

Bereidingstijd + kooktijd: 20 min.

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes, kook ze 2 min. in kokend gezouten water, giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Laat ze goed uitlekken.
  3. Fruit de broccoliroosjes met de olijfolie, het gehakte teentje knoflook, de grofgehakte pinda’s, de honing en de sojasaus gedurende 2 min. op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan of een wok. Snijd de rumsteak in fijne reepjes. Haal de broccoliroosjes met een schuimspaan uit de pan en voeg het vlees toe. Breng op smaak met ‘Chicken & Steak’ kruiden en bak het vlees op een hoog vuur, tot het is dichtgeschroeid en tot de saus voor de helft is ingekookt.
  4. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. op een hoog vuur. Bestrooi met de seroendeng en de gehakte rode peper. Werk af met citroenpartjes en serveer.

Tip: Vervang eventueel de rumsteak door kip of varkensvlees.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 752; energie (kCal): 179; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 16,7; suikers (g): 6,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 589,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Gebakken rundvlees met broccoli en pinda’sC