Gebakken quinoa met gebraden kip, erwtjes en spinazie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Andere
Kids,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- zout
- 400 g quinoa
- 2 l gezouten water
- 2 borsten van gebraden kip
- 200 g diepgevroren erwtjes
- 100 g spinazieblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- zwarte peper van de molen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020020300354630000
S2008052302194110000
F2009081000270010000
S1997082100271550000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. baktijd
- Kind: Doe de quinoa in een fijn vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
- Ouder: Kook de quinoa 15 min. in het gezouten water. Laat uitlekken.
- Kind: Haal het vel van de stukjes kip en snijd het vlees in stukken.
- Kind: Giet olijfolie in een grote kookpot. Voeg de quinoa en de erwtjes toe. Voeg de spinazie en de kip toe wanneer de bereiding warm is. Zout, peper, meng.
- Het gerecht is klaar wanneer de spinazie geslonken is.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 288; energie (kCal): 68; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 468,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Kids,Vlees - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2020020300354630000
S2008052302194110000
F2009081000270010000
S1997082100271550000
Laad nog 4 producten