Recept zoekresultatenGebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen
Delhaize logo
  • Gebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen
Gebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen

Gebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g venkelknollen
  • zout
  • 1/2 kl gemalen koriander
  • 2 citroenen
  • 1 bord bloem
  • 650 g pangasiusfilets
  • 6 e.l. olijfolie
  • 2 el arachideolie
  • 400 g venkelknollen
  • zout
  • 1/2 kl gemalen koriander
  • 2 citroenen
  • 1 bord bloem
  • 650 g pangasiusfilets
  • 6 e.l. olijfolie
  • 2 el arachideolie

Begin met koken

: 25 min
1
Verwijder de steeltjes van de venkelknollen. Was de knollen en snijd ze in plakjes. Houd het loof apart.
2
Verwarm 1/3 van de olijfolie in een stoofpot. Voeg de venkelplakjes toe en meng. Kruid met peper en zout.
3
Strooi er korianderpoeder over, voeg enkele groene loofltakjes toe.
4
Besprenkel met het sap van de helft citroenen en zet juist onder water. Zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 15 min sudderen op middelhoog vuur.
5
Bereid de citroensaus: meng in een kom 4 el citroensap, zout, peper en de rest van de olijfolie.
6
Haal de in 2 gesneden pangasiusfilets door de bloem en klop er het teveel aan bloem af. Verwarm de arachideolie in een grote braadpan en leg er de visfilets in. Laat ze aan beide kanten goudbruin bakken, kruid met peper en zout.
7
Verdeel de visfilets en de uitgelekte venkel over de borden. Besprenkel met citroensaus en serveer.
1
Verwijder de steeltjes van de venkelknollen. Was de knollen en snijd ze in plakjes. Houd het loof apart.
2
Verwarm 1/3 van de olijfolie in een stoofpot. Voeg de venkelplakjes toe en meng. Kruid met peper en zout.
3
Strooi er korianderpoeder over, voeg enkele groene loofltakjes toe.
4
Besprenkel met het sap van de helft citroenen en zet juist onder water. Zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 15 min sudderen op middelhoog vuur.
5
Bereid de citroensaus: meng in een kom 4 el citroensap, zout, peper en de rest van de olijfolie.
6
Haal de in 2 gesneden pangasiusfilets door de bloem en klop er het teveel aan bloem af. Verwarm de arachideolie in een grote braadpan en leg er de visfilets in. Laat ze aan beide kanten goudbruin bakken, kruid met peper en zout.
7
Verdeel de visfilets en de uitgelekte venkel over de borden. Besprenkel met citroensaus en serveer.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Pangasiusfilet | Nature | EP MAP

Delhaize

Pangasiusfilet | Nature | EP MAP

700 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€10,49

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Totaal:
€15,01