Recept zoekresultatenGebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen
Delhaize logo
  • Gebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen

Gebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g venkelknollen
  • zout
  • 1/2 koffielepel gemalen koriander
  • 2 citroenen
  • 1 bord bloem
  • 650 g pangasiusfilets
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels arachideolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwijder de steeltjes van de venkelknollen. Was de knollen en snij ze in plakjes. Hou het loof apart.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een stoofpot. Voeg de venkelplakjes toe en meng. Kruid met peper en zout.
  3. Strooi er korianderpoeder over, voeg enkele groene loofltakjes toe.
  4. Besprenkel met het sap van de helft citroenen en zet juist onder water. Zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen op middelhoog vuur.
  5. Bereid de citroensaus: meng in een kom 4 eetlepels citroensap, zout, peper en 4 eetlepels olijfolie.
  6. Haal de in 2 gesneden pangasiusfilets door de bloem en klop er het teveel aan bloem af. Verwarm de arachideolie in een grote braadpan en leg er de visfilets in. Laat ze aan beide kanten goudbruin bakken, kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de visfilets en de uitgelekte venkel over de borden. Besprenkel met citroensaus en serveer.

Kooktip

Serveer met gekookte krielaardappelen, natuur, geprakt of gepureerd en geparfumeerd met olijfolie.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gebakken pangasiusfilets en venkelcompote met citroen