Gebakken noedels met zwartebonensaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Student
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 250 g rijstnoedels (rice noodles)
- 50 g gezouten en geroosterde pinda’s
- 1/2 bosje verse uitjes
- 150 g biosojascheuten
- 200 g shiitakes
- 125 g minimaïskolven
- 200 g peultjes
- 2 grote, rode lange paprika’s (Ramiro)
- 1 zakje mix & woksaus met zwarte bonen van 150 g (Amoy)
- wokolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011900123500000
S2013040200028230000
F1987042300314800000
F2017062900001980000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: bereidingstijd + baktijd: 20 min.
- Breng een pot water aan de kook, doe er de noedels in, haal van het vuur en dek af. Laat na 4 min. uitlekken en spoel overvloedig met koud water.
- Snijd de peultjes, de minimaïs, de paprika’s en de shiitakes fijn. Stoof ze in een wok met olie opeen hoog vuur. Na enkele minuten (alles moet krokant blijven), voeg je de zwartebonensaus toe. Roer twee minuten. Voeg de noedels, de sojascheuten en de gesnipperde uitjes toe en blijf nog 2 min. roeren.
- Dien onmiddellijk op en bestrooi met grof gehakte pinda’s.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 106; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 16,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 475,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Chinees
Vegetarisch
Student
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011900123500000
S2013040200028230000
F1987042300314800000
F2017062900001980000
Laad nog 4 producten