Recept zoekresultatenGebakken noedels met zwartebonensaus
Delhaize logo
  • Gebakken noedels met zwartebonensausA

Gebakken noedels met zwartebonensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student
Hoofdgerecht
Gebakken noedels met zwartebonensausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g rijstnoedels (rice noodles)
  • 50 g gezouten en geroosterde pinda’s
  • 1/2 bosje verse uitjes
  • 150 g biosojascheuten
  • 200 g shiitakes
  • 125 g minimaïskolven
  • 200 g peultjes
  • 2 grote, rode lange paprika’s (Ramiro)
  • 1 zakje mix & woksaus met zwarte bonen van 150 g (Amoy)
  • wokolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst noodles | 2MM
    250 gr
    5,16 €/kg
    €1,29
    S2015011900123500000
  • Pindanoten | Geroosterd-Gezouten
    275 gr
    4,55 €/kg
    €1,25
    S2013040200028230000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Shi take | Bio
    150 gr
    23,00 €/kg
    €3,45
    F2017062900001980000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: bereidingstijd + baktijd: 20 min.

    1. Breng een pot water aan de kook, doe er de noedels in, haal van het vuur en dek af. Laat na 4 min. uitlekken en spoel overvloedig met koud water.
    2. Snijd de peultjes, de minimaïs, de paprika’s en de shiitakes fijn. Stoof ze in een wok met olie opeen hoog vuur. Na enkele minuten (alles moet krokant blijven), voeg je de zwartebonensaus toe. Roer twee minuten. Voeg de noedels, de sojascheuten en de gesnipperde uitjes toe en blijf nog 2 min. roeren.
    3. Dien onmiddellijk op en bestrooi met grof gehakte pinda’s.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 106; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 16,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 475,3
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Chinees
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gebakken noedels met zwartebonensausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst noodles | 2MM
    250 gr
    5,16 €/kg
    €1,29
    S2015011900123500000
  • Pindanoten | Geroosterd-Gezouten
    275 gr
    4,55 €/kg
    €1,25
    S2013040200028230000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Shi take | Bio
    150 gr
    23,00 €/kg
    €3,45
    F2017062900001980000