Gebakken noedels met groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Andere
Student
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 100 g extra fijne sperziebonen
- 2 cm gember
- 10 cl gevogeltebouillon
- 1,5 el olie van geroosterde sesam
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels arachideolie
- 5 lente-uien
- 1 rode paprika
- 270 g tarwenoedels
- Zwarte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2011020900115310000
F2021022500077690000
S2001040900005340000
S2019011600150290000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Blancheer ze 5 minuten in gezouten kokend water. Laat uitlekken. Snij de paprika in reepjes en blancheer hem gedurende 1 minuut in gezouten kokend water. Laat uitlekken. Snij de steel van de lente-uien en snijd ze overlangs in twee.
- Kook de noedels in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken.
- Verwarm 2 eetlepels arachideolie in een wok en bak de gember al roerend op een hoog vuur gedurende enkele seconden. Voeg de sperziebonen toe en laat ze 2 minuten meebakken. Voeg de paprika en de lente-ui toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg de sojasaus, de sesamolie en de gevogeltebouillon toe en laat nog 1 minuut garen. Voeg de noedels toe en bak ze mee. Serveer onmiddellijk.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 492; energie (kCal): 117; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 19,6; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 399,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Andere
Student
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2011020900115310000
F2021022500077690000
S2001040900005340000
S2019011600150290000
Laad nog 4 producten