Recept zoekresultatenGebakken kalfslapje met asperges en roomsaus
Delhaize logo
  • Gebakken kalfslapje met asperges en roomsausA

Gebakken kalfslapje met asperges en roomsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Vaderdag
Sauzen en specerijen
Gebakken kalfslapje met asperges en roomsausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 g boter
  • 8 witte asperges, geschild
  • 50 g ui, gesnipperd
  • 50 g sjalot, gesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 2 dl room
  • 800 g Ratte aardappelen, in de schil
  • peper
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 cl Noilly Prat
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 feuille laurierblad
  • 3 dl kippenbouillon
  • 600 g kalfslapjes
  • 1 dl witte wijn

Begin met koken

  1. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden, strooi er wat zout en olijfolie over en rooster ze in de voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35 minuten. Schep af en toe om.
  2. Smelt boter. Stoof de sjalot, ui, tijm en laurier glazig aan in de gesmolten boter. Blus met Noilly Prat en laat koken tot alle vocht verdampt is. Giet er de witte wijn bij. Voeg de kippenbouillon en de room toe en laat voor de helft inkoken. Verwijder de tijm en laurier, mix tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.
  3. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kook de lente-uitjes in koud gezouten water.
  4. Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Bak het vlees met olijfolie en een klontje boter in een hete pan.
  5. Versnijd de asperges, vermeng met de lente-uitjes en de peterselie. Kruid met peper en zout. Schik de aardappelen, de asperges en het vlees op de borden. Werk af met de roomsaus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 675,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Vaderdag
Diner
Lente
Sauzen en specerijen
  • Gebakken kalfslapje met asperges en roomsausA