Recept zoekresultatenGebakken kabeljauw en risotto met rapen
Delhaize logo
  • Gebakken kabeljauw en risotto met rapen
    A

Gebakken kabeljauw en risotto met rapen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gebakken kabeljauw en risotto met rapenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g kabeljauwhaasje
  • 1 bussel rapen
  • 1 sjalot
  • 250 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • Espelettepeper
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

3 × +/- 340 gr

+/-€35,70

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€65,20

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de geschilde rapen in kleine blokjes (brunoise) en de rest in partjes. Meng de partjes in een ovenschaal met de olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm. Bak ze goudbruin in de oven.
  2. Breng intussen 6 dl water aan de kook met het bouillonblokje, zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalot, de raapblokjes en het geperste teentje knoflook 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 20 g boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
  3. Snijd de kabeljauw in 4 porties en bak ze 5 min. goudbruin in een braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper, met zout en voeg de rest van de tijm toe.
  4. Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak (peper, zout en Espelettepeper). Verdeel de risotto over de borden en voeg de gebakken raappartjes toe. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer.

Tip: Liever iets goedkoper? Vervang de kabeljauw door koolvisfilets.

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 582 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten : 57 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 46 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per portie: Energie: 582 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten : 57 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 46 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Gebakken kabeljauw en risotto met rapen
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

3 × +/- 340 gr

+/-€35,70

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€65,20