Recept zoekresultatenGebakken inktvis met champignons
Delhaize logo
  • Gebakken inktvis met champignonsA

Gebakken inktvis met champignons

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Hoofdgerecht
Gebakken inktvis met champignonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g diepgevroren inktvis (in tubes)
  • peterselie of lente-uitjes
  • 1/2 eetlepel blonde kandijsuiker
  • 3 eetlepels witte vermout
  • 3 el sojasaus
  • 3 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • 3 dl water
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 250 g Parijse champignons
  • 4 eetlepels Chinese wokolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Inktvisringen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89
    F2013120300267720000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Cassonade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    S1994122700151720000
  • S1981010200234940000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd + 10 min. baktijd

    1. Snij de vooraf ontdooide inktvistubes open en maak er aan de binnenkant met een mespunt ondiepe, kruisvormige insnijdingen in. Snij de inktvislapjes vervolgens in vierkanten.
    2. Snij de champignons fijn en snij de uien in reepjes. Pel het knoflookteentje.
    3. Meng het water met het express bindmiddel, de sojasaus, de vermout en de suiker.
    4. Bak de inktvis in een wok met de heflt van de olie op hevig vuur gedurende 3 min. Neem ze eruit, doe de rest van de olie in de wok en bak de champignons, het geperste knoflookteentje en de uien op vrij hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de saus toe, breng aan de kook en doe er de inktvis bij. Laat 2 min. sudderen.
    5. Bestrooi met fijngehakte peterselie of lente-uitjes en serveer meteen met rijst.

    Kooktip

    Je kan ook ringen van verse inktvis gebruiken, maar het resultaat zal minder authentiek zijn.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 378; energie (kCal): 90; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 3,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 351,54
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gebakken inktvis met champignonsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Inktvisringen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89
    F2013120300267720000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Cassonade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    S1994122700151720000
  • S1981010200234940000