Gebakken inktvis met champignons
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldOverig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g diepgevroren inktvis (in tubes)
- peterselie of lente-uitjes
- 1/2 eetlepel blonde kandijsuiker
- 3 eetlepels witte vermout
- 3 el sojasaus
- 3 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
- 3 dl water
- 1 teentje knoflook
- 2 uien
- 250 g Parijse champignons
- 4 eetlepels Chinese wokolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013120300267720000
F1986053100316200000
S1994122700151720000
S1981010200234940000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd + 10 min. baktijd
- Snij de vooraf ontdooide inktvistubes open en maak er aan de binnenkant met een mespunt ondiepe, kruisvormige insnijdingen in. Snij de inktvislapjes vervolgens in vierkanten.
- Snij de champignons fijn en snij de uien in reepjes. Pel het knoflookteentje.
- Meng het water met het express bindmiddel, de sojasaus, de vermout en de suiker.
- Bak de inktvis in een wok met de heflt van de olie op hevig vuur gedurende 3 min. Neem ze eruit, doe de rest van de olie in de wok en bak de champignons, het geperste knoflookteentje en de uien op vrij hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de saus toe, breng aan de kook en doe er de inktvis bij. Laat 2 min. sudderen.
- Bestrooi met fijngehakte peterselie of lente-uitjes en serveer meteen met rijst.
Kooktip
Je kan ook ringen van verse inktvis gebruiken, maar het resultaat zal minder authentiek zijn.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 378; energie (kCal): 90; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 3,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 351,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013120300267720000
F1986053100316200000
S1994122700151720000
S1981010200234940000
Laad nog 4 producten