Recept zoekresultatenGebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten
Delhaize logo
 • Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnotenA

Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Salade
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnotenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 5 stengels bieslook
 • zwarte peper van de molen
 • 1 eetlepel xeresazijn
 • 160 g voorgekookte tarwe
 • 1 theelepel truffelolie
 • 1/2 bosje platte peterselie
 • 150 g ongezouten notenmix (gepelde hazelnoten, pijnboompitten en pistachenoten)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 50 g gedroogde abrikozen
 • 2 eendenfilets Label Rouge (ong. 250 g per stuk)
 • 1 eetlepel bio balsamicoazijn
 • zout

Begin met koken

 1. Kook de tarwe. Laat uitlekken en afkoelen.
 2. Rooster de noten al roerend in een pan zonder vetstof.
 3. Hak de blaadjes platte peterselie en de hazelnoten, pijnboompitten en pistachenoten. Snij de gedroogde abrikozen in kleine blokjes. Knip de bieslook fijn.
 4. Maak een vinaigrette met olijfolie, truffelolie, xeresazijn, balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tarwe, kruiden, noten en gedroogde abrikozen. Giet de vinaigrette over de salade en meng.
 5. Snij het vet van de eendenfilets kruiselings in. Wrijf wat zout in het vlees van de filets. Verhit een pan tot ze goed heet is en leg de filets er op de velkant in. Bak ze 10 min. op een matig vuur.
 6. Giet het vrijgekomen vet weg en leg de eendenfilets nog 6 min. op de vleeskant in de pan. Haal de filets uit de pan en leg ze in een warme schotel. Dek af met een andere schotel en laat 5 minuten rusten.
 7. Snij de eendenfilets in fijne stukken. Schik ze op een bord en dien op met de salade.

Kooktip

Na het bakken van eendenfilet of aanbraden van ander rood vlees is het belangrijk dat het vlees afgedekt rust terwijl je het warm houdt. Zo kan de jus zich verdelen over het hele stuk. Het vlees is dan malser en sappiger.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1044; energie (kCal): 250; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 603,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Salade
 • Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnotenA