Recept zoekresultatenGebakken Madras rijst
Delhaize logo
  • Gebakken Madras rijstA

Gebakken Madras rijst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebakken Madras rijstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g kipfilet
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1 afgestreken eetlepel Indische kruiden
  • 1 noot boter
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 ui
  • 50 g rozijnen
  • 200 g basmatirijst
  • 1 snuifje kurkuma
  • 50 cl lichtgezouten water
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kipfliet natuur
    1+1 gratis
    +/- 150 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€2,99
  • Cashewnoten
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Breng het lichtgezouten water aan de kook, voeg de kurkuma en de rijst toe, meng, dek af en laat op heel zacht vuur sudderen. Voeg na 5 min. de rozijnen toe en laat nog 5 min. sudderen. Giet de rijst af door een fijne zeef, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
    2. Snij de kipfilets in fijne reepjes en snipper de ui fijn. Verwarm de olie en de boter in een grote, diepe pan of wok en bak er de kip en de ui goudbruin in.
    3. Bestrooi met de Indische specerijen, roer 1 min., voeg dan de fijngesnipperde uitjes en de rijst toe. Roerbak 2 min. op vrij hoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
    4. Voeg de koriander toe, bestrooi met de grofgehakte cashewnoten en serveer meteen.

    Kooktip

    Ook lekker met scampi’s in plaats van kip.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 536; energie (kCal): 128; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 538,62
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gebakken Madras rijstA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kipfliet natuur
    1+1 gratis
    +/- 150 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€2,99
  • Cashewnoten
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05