Gebakjes met cashewnoten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 12 Porties
- 100 g brood
- 1 soeplepel pijnboompitten
- 1 soeplepel dragon
- 100 g gemalen kaas
- 1,5 dl sojamelk
- 4 eieren
- 250 g rode paprika’s
- 1 biocitroen
- 1 teentje knoflook
- zonnebloemolie
- 250 g cashewnoten
- 200 g uien
- peper
Begin met koken
Bereidingstijd: Bereiding + kooktijd: 20 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plet de cashewnoten en het brood. Schil en versnipper de uien en de knoflook. Fruit de uien in de zonnebloemolie en voeg er na een poosje de knoflook aan toe. Snij de paprika’s in stukjes, voeg ze toe en bak ze gaar.
- Doe peper en zout op de groenten, haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
- Rasp de citroenschil en pers de helft van de citroen.
- Klop de eieren samen met de sojamelk, de kaas, de geraspte citroenschil, het citroensap, dragon en peper en zout.
- Voeg de groenten bij de eierenmix en meng het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de mix over 12 muffinvormpjes, werk elk gebakje af met een paar pijnboompitten en zet ze 30 minuten in de oven.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht