Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie
Delhaize logo
  • Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Dessert
Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 30 g puur cacaopoeder
  • bloemsuiker
  • 30 ml koffie-aroma
  • 5 afgestreken eetlepels ultrafijne griessuiker
  • 50 cl verse slagroom
  • 5 cl Amaretto
  • 6 eieren 365
  • 250 g boter met zeezout
  • 150 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • 200 g griessuiker "365"
  • 200 g pure chocolade (minstens 80% cacao)
  • boter voor de vorm

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Doe de suiker en 12,5 cl water in een kookpot. Breng aan de kook op matig vuur, laat 1 min. koken, neem dan van het vuur.
  3. Hak de pure chocolade in stukjes en strooi ze met de Dessert Callets in de warme siroop. Laat 1 min. staan, roer dan met de garde. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, laat 2 min. rusten en roer. Doe er dan het cacaopoeder bij en de Amaretto, roer opnieuw tot een glad mengsel.
  4. Voeg telkens 1 ei toe en roer goed na elke toevoeging.
  5. Leg een schijf bakpapier op de bodem van een diepe, ronde taartvorm. Smeer de wanden in met boter en giet er de bereiding in. Zet de vorm in een grote ovenschaal, die je tot op 2/3 hoogte van de vorm vult met warm water.
  6. Laat 30 min. in de oven bakken. Neem de vorm uit het water en laat volledig afkoelen. Dek af en zet koel weg (zeker niet in de koelkast!) tot ‘s anderendaags.
  7. Klop de room net voor het serveren in een vooraf gekoelde, grote kom (gedurende 30 min. in de koelkast). Voeg de ultrafijne suiker en het koffie aroma toe en meng.
  8. Ontvorm het gebak op een serveerschotel en bestrooi met cacao en bloemsuiker. Serveer in heel kleine stukjes, met wat slagroom.

Kooktip

De taart netjes versnijden gaat makkelijk wanneer je telkens het mes in warm water dompelt en afdroogt.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Gebak met smeuïge chocoladevulling en Amaretto, slagroom met koffie

Deze recepten kan je ook leuk vinden