Recept zoekresultatenGazpacho van meloen en venkel
Delhaize logo
  • Gazpacho van meloen en venkel

Gazpacho van meloen en venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Voorgerecht
Gazpacho van meloen en venkel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 1 cavaillonmeloen
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • ijsblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 200 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1/2 knol venkel
  • 1 Spaanse meloen (gele meloen)
  • bieslook voor de afwerking

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijngesneden bieslook
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Cider
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Venkel | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet even opzij.
    2. Schil en halveer de meloenen, verwijder de pitten. Maak de venkel schoon en snijd hem grof.
    3. Pureer de meloen en de venkel met het brood, de olijfolie, de azijn en enkele ijsblokjes en een scheutje koud water glad in de keukenmachine (eventueel in porties). Breng op smaak met bieslooksnippers, zout en paprikapoeder. Laat afkoelen in de koelkast.
    4. Serveer de meloengazpacho ijskoud en werk af met sprietjes bieslook.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegetarisch
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Voorgerecht
    • Gazpacho van meloen en venkel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijngesneden bieslook
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Cider
    50 cl
    2,90 €/l
    €1,45
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Venkel | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar