Recept zoekresultatenGazpacho van courgettes met basilicum
Delhaize logo
  • Gazpacho van courgettes met basilicumA

Gazpacho van courgettes met basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Buiten eten,Barbecue
Gazpacho van courgettes met basilicumA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 650 g courgettes
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • zout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022400077510000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19
    S2008100200006520001
  • Yoghurt | Vol | Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    2,58 €/kg
    €1,29
    F2003041400144800000
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    Afhaling vanaf 11/08
    F2020032400055530000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + afkoeling en koeling

    1. Breng in een kookpot het water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Strooi er de ongeschilde, in schijfjes gesneden courgettes in. Reken 8 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
    2. Neem van het vuur, giet in een hoge, grote kom en laat volledig afkoelen.
    3. Voeg de olijfolie toe, de azijn, de yoghurt, het geperste lookteentje en de helft van het basilicum. Mix tot een homogene gazpacho. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    4. Serveer heel koel, bestrooid met gehakt basilicum. Voeg ijsblokjes toe indien nodig.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 333; energie (kCal): 80; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 2,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 180,32
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegetarisch
    Buiten eten,Barbecue
    Overig
    Zomer
    • Gazpacho van courgettes met basilicumA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022400077510000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19
    S2008100200006520001
  • Yoghurt | Vol | Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    2,58 €/kg
    €1,29
    F2003041400144800000
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    Afhaling vanaf 11/08
    F2020032400055530000