Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGazpacho Andaluz
Delhaize logo
  • Gazpacho Andaluz
Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • ijsblokje
  • 2 kleine groene paprika's
  • 2 kleine komkommers
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 e.l. olijfolie
  • 150 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1,5 kg rijpe tomaten
  • 1/2 ui
  • 2 el sherry-azijn
  • zout
  • ijsblokje
  • 2 kleine groene paprika's
  • 2 kleine komkommers
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 e.l. olijfolie
  • 150 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1,5 kg rijpe tomaten
  • 1/2 ui
  • 2 el sherry-azijn
  • zout

Begin met koken

1
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd voor 4 porties 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
2
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
3
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd 1/4 van de komkommers in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
4
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere helft grof.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook.
6
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.
7
Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.
1
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd voor 4 porties 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
2
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
3
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd 1/4 van de komkommers in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
4
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere helft grof.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook.
6
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.
7
Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.
Nutritionele informatie
Energie: 276 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegan
Overig
Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

Delhaize

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

180 gr

Bio

€3,39

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Tomaat | Van Vroeger

Delhaize

Tomaat | Van Vroeger

2 × 750 gr

€11,98

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Reeds in je keuken

Ice crush premium

Delhaize

Ice crush premium

2 kg

€2,35

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€21,59