Recept zoekresultatenGarnalensoep met tomaten en whisky
Delhaize logo
  • Garnalensoep met tomaten en whiskyB

Garnalensoep met tomaten en whisky

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Garnalensoep met tomaten en whiskyB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten
  • 10 g boter
  • Fleur de sel
  • 500 g kleine roze garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 cl ontvette gevogeltebouillon
  • Peper van de molen
  • 6 cl whisky
  • 1 witte ui

Begin met koken

  1. Pel de ui en hak hem fijn.
  2. Doe hetzelfde met de look.
  3. Laat de boter smelten in een grote kookpan en laat daarin de ui slinken.
  4. Giet de whisky erbij en flambeer.
  5. Doe er dan de garnalen bij en laat twee minuten stoven.
  6. Giet de gepelde tomaten in blokjes en de gevogeltebouillon erover.
  7. Laat 20 minuten lichtjes sudderen.
  8. Mix vervolgens tot een gladde soep.
  9. Kruid bij met zout en peper en dien heet op met een toast van stokbrood.

Kooktip

  • In de feestperiode kan je de roze garnalen vervangen door grijze garnalen ... Heerlijk!
  • Een gezond extraatje: Deze soep is bijzonder rijk aan eiwitten en arm aan vetten en verzadigde vetzuren - wat zeldzaam is bij een "bisque" - waardoor het vrij hoge cholesterolgehalte van de garnalen toch verwaarloosbaar is.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 204; energie (kCal): 48; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 191,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Andere
  • Garnalensoep met tomaten en whiskyB