Recept zoekresultatenGarnalenbeignets met zoetzure saus
Delhaize logo
  • Garnalenbeignets met zoetzure saus

Garnalenbeignets met zoetzure saus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Lunch
Garnalenbeignets met zoetzure saus

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • frituurolie
  • 15 cl melk
  • Zwarte peper
  • 1 ei
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 1 koffielepel geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 2 eetlepels witte vermout
  • 2 el sojasaus
  • zoetzure saus uit flesje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Garnaalstaarten 26/30
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    15,76 €/kg
    €7,09
    S2017112104192050000
  • Fair | Halfvolle melk
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021070200041420096
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bloem | Zelfrijzend
    1 kg
    0,55 €/kg
    €0,55
    S2017121501372280000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd + 30 min. rusttijd

    1. Meng de sojasaus, de vermout, de sesamolie en de gember in een kleine kom. Pel de vooraf ontdooide scampi’s, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Meng ze goed onder de marinade, dek af en laat 30 min. rusten.
    2. Meng tevens de bloem, de peper, het ei en de melk met de garde tot een glad beslag. Laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
    3. Verwijder het mandje uit de friteuse en verwarm de olie tot 180°C.
    4. Laat de scampi’s uitlekken. Hou ze vast aan het staartje en dompel ze één voor één in het beslag. Leg ze achtereenvolgens in de hete olie. Gebruik een schuimspaan om ze er na ongeveer 2 min. uit te nemen : ze moeten aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze dan op keukenpapier. Afhankelijk van de grootte van de friteuse zal je meerdere keren moeten bakken.
    5. Serveer heel warm met de zoetzure saus. Serveer als borrellhapje of als voorgerecht met wat kropsla en komkommer of zelfs als hoofdgerecht. Meng ze in dit geval, vlak voor je ze serveert, met een warme zoetzure saus waaraan groenten zijn toegevoegd.

    Kooktip

    Gebruik voor deze bereiding geen al te grote garnalen: de "365" garnalen zijn ideaal.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Garnalenbeignets met zoetzure saus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Garnaalstaarten 26/30
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    15,76 €/kg
    €7,09
    S2017112104192050000
  • Fair | Halfvolle melk
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021070200041420096
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bloem | Zelfrijzend
    1 kg
    0,55 €/kg
    €0,55
    S2017121501372280000