Garnaalsoep
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Andere


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g groentebrunoise (diepgevroren)
- enkele druppels sesamolie
- peper
- Enkele takjes verse koriander
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels tapioca
- 1 l visbouillon
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 3 dl witte wijn
- 1 snuifje steranijspoeder
- 1 koffielepel korianderzaad
- 1 feuille laurierblad
- 1 snuifje cayennepeper
- enkele takjes tijm
- 18 grote roze garnalen
- zout
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd
- Stoof de groentebrunoise aan in de olijfolie en voeg de tomatenpuree toe.
- Voeg water, witte wijn en de kruiden (peper, tijm, laurier, steranijspoeder, korianderzaadjes) toe en laat een vijftiental min koken.
- Voeg de tapioca toe en laat verder koken.
- Dien de bouillon op met enkele roze garnalen, een paar druppels sesamolie en de verse koriander.
Kooktip
Een restje tomatenpuree droogt niet uit als je het bewaart in een plastieken of glazen potje. Voeg olijfolie toe tot de puree onderstaat en sluit af.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 152; energie (kCal): 37; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 171,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Andere