Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGarnaalsoep met kokosmelk
Delhaize logo
  • Garnaalsoep met kokosmelkC

Garnaalsoep met kokosmelk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Lunch
Garnaalsoep met kokosmelkC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 eetlepels vissaus ("Thais" gamma Delhaize)
  • 1 vetarm groentebouillonblokje
  • 1/2 vers pepertje
  • peper
  • 40 cl kokosmelk (2 doosjes)
  • fijngehakte koriander
  • 100 g extra fijne sperziebonen
  • 300 g diepgevroren scampi's
  • 80 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fish Sauce
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gemengde pepers | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kokosmelk
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Laat de scampi ontdooien en pel. Doe de pantsers in een kookpot, overgiet met 80 cl warm water en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zacht koken.
    2. Snij, ondertussen, het pepertje fijn en de sperziebonen in stukjes.
    3. Bak de scampi op een zacht vuur bruin in een kookpan met de olie. Neem ze uit de pan. Fruit hierin het pepertje gedurende 1 min., voeg de gezeefde bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de sperziebonen toe en laat 10 min. zacht koken.
    4. Voeg kokosmelk, scampi en vissaus toe, verwarm tot tegen het kookpunt. Neem meteen van het vuur, breng op smaak met peper en zout en werk af met koriander.
    5. Dien onmiddellijk op.

    Kooktip

    Je kan, op het einde van de kooktijd, het sap van een ½ limoen en een koffielepel bruine suiker bij de bouillon doen.
    De soep wordt smeuïger, wanneer je 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sausen bij de bouillon voegt (tegelijkertijd met de sperziebonen).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 286; energie (kCal): 69; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 274,34
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Garnaalsoep met kokosmelkC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fish Sauce
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gemengde pepers | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kokosmelk
    Dit product is niet meer beschikbaar