Recept zoekresultatenGarnaalsoep met kokosmelk
Delhaize logo
  • Garnaalsoep met kokosmelk
    C

Garnaalsoep met kokosmelk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Garnaalsoep met kokosmelkC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el arachideolie
  • 300 g diepgevroren scampi's
  • 100 g extra fijne sperziebonen
  • 40 cl kokosmelk (2 doosjes)
  • 2 el vissaus ("Thais" gamma Delhaize)
  • 80 dl water

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

Delhaize

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

2 × +/- 250 gr

+/-€14,98

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

40 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€5,49

Totaal:
+/-€18,66

Begin met koken

  1. Laat de scampi ontdooien en pel. Doe de pantsers in een kookpot, overgiet met 80 cl warm water en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zacht koken.
  2. Snij, ondertussen, het pepertje fijn en de sperziebonen in stukjes.
  3. Bak de scampi op een zacht vuur bruin in een kookpan met de olie. Neem ze uit de pan. Fruit hierin het pepertje gedurende 1 min., voeg de gezeefde bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de sperziebonen toe en laat 10 min. zacht koken.
  4. Voeg kokosmelk, scampi en vissaus toe, verwarm tot tegen het kookpunt. Neem meteen van het vuur, breng op smaak met peper en zout en werk af met koriander.
  5. Dien onmiddellijk op.

Kooktip

Je kan, op het einde van de kooktijd, het sap van een ½ limoen en een koffielepel bruine suiker bij de bouillon doen.
De soep wordt smeuïger, wanneer je 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sausen bij de bouillon voegt (tegelijkertijd met de sperziebonen).

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 286; energie (kCal): 69; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 274,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 286; energie (kCal): 69; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 274,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht
  • Garnaalsoep met kokosmelk
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

Delhaize

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

2 × +/- 250 gr

+/-€14,98

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

40 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€5,49

Totaal:
+/-€18,66