• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Salade
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Overig
  • Gelegenheid: Barbecue,Buiten eten
  • Seizoen: Zomer

Dit recept versturen

Garnaalsalade met verse ananas
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.
4/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 1 avocado
  • 1 vers chilipepertje
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje koriander
  • 0,3 komkommer
  • 1 kleine rode paprika (of 1/2 grote)
  • 250 g gepelde roze garnalen
  • 1/4 verse ananas
Bereiding

  1. Snij de paprika in blokjes. Gaar ze 3 min. in kokend water in een kleine steelpan. Giet af, laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
  2. Giet het limoensap in een slakom. Meng er de geschilde en in blokjes gesneden avocado onder.
  3. Verwijder de harde kern van de ananas, schil en snij in stukjes. Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Snipper de rode ui fijn, hak het pepertje en de koriander fijn.
  4. Doe alles in de slakom. Voeg 4 eetlepels sinaasappelsap toe, olijfolie, peper en zout. Meng voorzichtig, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  5. Dien koel op als voorgerecht met knapperig brood. Ook ideaal voor een buffet, geserveerd in een grote schotel.

Kooktip

Versier elk schaaltje met een tijgergarnaal.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst