Recept zoekresultatenGarnaalsalade met verse ananas
Delhaize logo
  • Garnaalsalade met verse ananasB

Garnaalsalade met verse ananas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Barbecue,Buiten eten
Salade
Garnaalsalade met verse ananasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 avocado
  • 1 vers chilipepertje
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje koriander
  • 0,3 komkommer
  • 1 kleine rode paprika (of 1/2 grote)
  • 250 g gepelde roze garnalen
  • 1/4 verse ananas

Begin met koken

  1. Snij de paprika in blokjes. Gaar ze 3 min. in kokend water in een kleine steelpan. Giet af, laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
  2. Giet het limoensap in een slakom. Meng er de geschilde en in blokjes gesneden avocado onder.
  3. Verwijder de harde kern van de ananas, schil en snij in stukjes. Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Snipper de rode ui fijn, hak het pepertje en de koriander fijn.
  4. Doe alles in de slakom. Voeg 4 eetlepels sinaasappelsap toe, olijfolie, peper en zout. Meng voorzichtig, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  5. Dien koel op als voorgerecht met knapperig brood. Ook ideaal voor een buffet, geserveerd in een grote schotel.

Kooktip

Versier elk schaaltje met een tijgergarnaal.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 349; energie (kCal): 84; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 3,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 246,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Barbecue,Buiten eten
Overig
Zomer
Salade
  • Garnaalsalade met verse ananasB