Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGarnaalkroketjes
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:49
  • Garnaalkroketjes

Garnaalkroketjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Snack
Garnaalkroketjes

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 250 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bussel krulpeterselie
  • 1 citroen
  • 80 g paneermeel
  • 160 g bloem
  • 1/2 dl room
  • 50 g boter
  • 40 g geraspte emmental
  • 2,5 dl kreeftenfond (in bokaal)
  • 1 eidooier
  • 2 eieren

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99
    Afhaling vanaf 26/01
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 2 x 15 min + 12 u rusttijd + 2 min per bakbeurt

    1. Smelt de boter in een steelpan. Strooi er 80 g bloem in en meng 2 minuten op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje de kreeftenfond toe terwijl je de mengeling klopt. Laat 2 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Regelmatig roeren.
    2. Meng de room, de geraspte emmental en de eidooier. Giet deze mengeling bij in de steelpan, roer goed en neem de pan van het vuur. Voeg er de grijze garnalen en een beetje gehakte peterselie aan toe. Breng op smaak. Voeg indien gewenst een beetje citroensap toe.
    3. Leg een stuk bakpapier in een schotel en giet er de bereiding op. Maak ze effen en dek ze af. Laat deze bereiding 12 uur rusten in de koelkast.
    4. Schud 80 g bloem op een bord. Klop de 2 eieren met een snufje zout en peper in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord. Haal de bereiding uit de koelkast en verdeel ze in 24 porties. Spoel je handen onder koud water en rol balletjes van de porties.
    5. Rol de balletjes een voor een door de bloem, vervolgens door het ei en nadien door het paneermeel.
    6. Frituur de balletjes in een frituurketel op 180°C. Frituur ook de peterselie als garnituur. Laat even uitdruipen op een vel keukenpapier en dien meteen op met partjes citroen.

    Kooktip

    Om te vermijden dat de kroketjes barsten bij het bakken, laat ze 1 uur rusten in de ijskast.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Snack
    • 00:00
      -04:49
    • Garnaalkroketjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99
    Afhaling vanaf 26/01
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94