Recept zoekresultatenGarnaalcocktail met cocktailsaus
Delhaize logo
  • Garnaalcocktail met cocktailsausB

Garnaalcocktail met cocktailsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Kerst,Party
Voorgerecht
Garnaalcocktail met cocktailsausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 tomaten
  • 1 krop sla
  • 400 g grijze garnalen
  • 10 cl verse room met 35% vetgehalte
  • 45 g mayonaise
  • 15 g ketchup
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 1 citroen in schijfjes
  • 15 ml whisky
  • enkele druppels rode tabasco

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Whisky | Holt scottish | 40% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Ontvel de tomaten en was de sla. 
    2. Doe in een kommetje de room en klop tot yoghurtdikte, doe er de mayonaise, ketchup, whisky en tabasco bij en roer door elkaar.
    3. Snijd de tomaten in 4 en snijd er de zaadjes uit.
    4. Snijd het tomatenvlees dat overblijft in blokjes.
    5. Verdeel de gekookte eitjes in wit en dooier en plet elk apart met een vork tot mimosa. 
    6. Rol de slablaadjes op als een sigaar (probeer de blaadjes niet te hard te kneuzen) en snipper fijn.
    7. Neem klassieke platte, brede cocktailglazen, vul ze onderaan met de fijngesneden salade.
    8. Leg er de tomatenblokjes op.
    9. Daarop komen de grijze garnalen, de cocktailsaus en mimosa van ei.
    10. Werk de garnalencocktail af met een schijfje citroen en serveer onmiddellijk.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 319,64
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Kerst,Party
    Diner
    Alle seizoenen
    Voorgerecht
    • Garnaalcocktail met cocktailsausB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Whisky | Holt scottish | 40% ALC.
    Dit product is niet meer beschikbaar