Recept zoekresultatenGanzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas
Delhaize logo
  • Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaasD

Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaasD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 4 speculaas (35 g)
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 schijfjes ganzenlever
  • 50 g koude, gezouten boter
  • 1 dikke Jonagold appel (ong. 280 g)
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 50 g bloem
  • 4 keer een handvol veldsla

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Verkruimel de speculaas en doe samen met de bloem, de cassonade en de in kleine blokjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (zeker geen bol deeg).
  3. Schil de appel, snij in blokjes en verdeel over 4 kleine ovenschaaltjes. Bedek met het crumbledeeg en bak 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen.
  4. Haal de schijfjes ganzenlever voorzichtig uit de verpakking en leg op borden. Besprenkel de veldsla met olie, azijn, zout en peper. Verdeel over de borden, voeg er de crumble bij en dien op.

Kooktip

Vervang de appel door een peer of zachte pruim.

Om de speculaas te verkruimelen: doe de speculoos in een diepvrieszakje en rol erover met een deegrol of klop erop met een pollepel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1360; energie (kCal): 328; vetten (g): 25,1; verzadigde vetten (g): 10,6; koolhydraten (g): 21,8; suikers (g): 13,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 483,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaasD