Recept zoekresultatenGanzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausje
Delhaize logo
 • Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausjeC

Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausjeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 el balsamicoazijn
 • 1 Charentais meloen
 • 100 g compote pomme/mangue/passion Jean-Baptiste Lambert
 • zout
 • 4 kleine stukken rauwe ganzenlever

Begin met koken

 1. Verwarm de oven voor op th. 4 – 120°C en plaats er 2 borden in.
 2. Schil de meloen, verwijder de pitten en snij in blokjes (ongeveer 300 g).
 3. Verwarm een pan zonder vetstof op hoog vuur en bak hierin de stukjes ganzenlever ongeveer 1 min. per kant (afhankelijk van de dikte), kruid met peper en zout, en leg op een warm bord. Dek af met een keukendoek en zet in de uitgeschakelde oven.
 4. Verwijder het vet uit de pan (niet schoonvegen). Verwarm opnieuw op hoog vuur, bak er de meloenblokjes 1 min. in, kruid licht met peper en zout en leg ze op het tweede bord in de oven.
 5. Giet de azijn in de pan, verwarm op matig vuur en roer de braadresten los. Laat voor de helft inkoken. Voeg de compote toe en verwarm 1 min.
 6. Schik de meloenblokjes in het midden van een bord met  een metalen ring Leg er de stukjes ganzenlever op, lepel de saus rondom en dien dadelijk op.
 7. Serveer met meergranen houthakkersbrood licht geroosterd.

Kooktip

Vervang de meloen door ananas en/of mango.

De rauwe ganzenlever moet heel koud zijn voor het bakken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 862; energie (kCal): 208; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 7,9; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 5,9; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 512,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Ganzenlever en gestoofde meloen met exotisch sausjeC