Recept zoekresultatenGambasoep met curry en paksoi
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
  • Gambasoep met curry en paksoi

Gambasoep met curry en paksoi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Voorgerecht
Gambasoep met curry en paksoi

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 2 dl water
  • 2 takjes tijm
  • cayennepeper
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 2 tomaten
  • platte peterselie
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 1 dl ouzo
  • 3,8 dl schaaldierenfond (potten)
  • 2 kl Thai Mix’-kruiden Santa Maria
  • 3 kleine Shanghai paksoi

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 20 min. kooktijd

  1. Pel de hele garnalen, zonder ze te ontdooien. Fruit de schalen en de koppen 5 min. op een hoog vuur, met boter, geperst knoflook, gehakte sjalotten en wortel in schijfjes. Voeg ouzo toe en laat 1 min. inkoken.
  2. Voeg de potten schaaldierenfond, water, takjes tijm, ‘Thai Mix’-kruiden en cayennepeper toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Mix en giet door een puntzeef.
  3. Voeg boter en room toe. Stoof de gamba’s in olijfolie. Bestrooi ze met ‘Thai Mix’ en cayennepeper. Snijd de kleine paksoi in 4 en blancheer ze 2 min. in gezouten kokend water.
  4. Giet ze af en verdeel ze over de borden. Voeg de gamba’s en de soep toe. Werk af met in blokjes gesneden tomaten en bladpeterselie. Dien op met brood.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Voorgerecht
  • 00:00
    -01:00
  • Gambasoep met curry en paksoi