Recept zoekresultatenFunky durums met een slaatje van witte kool en gekaramelliseerd varkensvlees
Delhaize logo
  • Funky durums met een slaatje van witte kool en gekaramelliseerd varkensvleesB

Funky durums met een slaatje van witte kool en gekaramelliseerd varkensvlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Funky durums met een slaatje van witte kool en gekaramelliseerd varkensvleesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 stukken voorgegaarde spareribs ‘Western’ (± 1,3 kg)
  • 1/4 de witte kool (± 400 g)
  • 4 wraps
  • 200 g volle Griekse yoghurt
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 dl water
  • 2 dl witte azijn
  • Srirachachilisaus
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 klein teentje knoflook
  • 8 gepekelde groene pepertjes
  • 1 kl komijnpoeder
  • Peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. kooktijd en rusttijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de kool heel fijn met een mes of met de mandoline. Verwarm de azijn met de kristalsuiker, het water, de komijn, zout en peper, tot de suiker gesmolten is en roer het mengsel onder de kool. Laat minstens 30 min in de koelkast rusten en meng intussen af en toe.
  3. Snijd de spareribs in 2 en bak ze 30 min in de oven. Laat ze lauw worden, trek het vlees los en verkruimel het.
  4. Meng de yoghurt met het geperste teentje knoflook, peper en zout.
  5. Warm de wraps tussen 2 borden op, in de microgolfoven (2 min op 800 W). Warm het vlees in een braadpan op, zonder toevoeging van vetstof.
  6. Zet alle bereidingen op tafel zodat ieder zijn durum naar eigen smaak kan garneren met het vlees, de uitgelekte kool, de yoghurtsaus, de hele of gesnipperde groene pepertjes, korianderblaadjes en een beetje srirachasaus.

Tip: Heb je tijd? Laat het koolslaatje ruim een uur rusten, zo smaakt ze nog beter.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 659; energie (kCal): 157; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 24,5; suikers (g): 15,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 573,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Libanees
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Funky durums met een slaatje van witte kool en gekaramelliseerd varkensvleesB