Recept zoekresultatenFruitsla met gember-frambozensiroop
Delhaize logo
  • Fruitsla met gember-frambozensiroopA

Fruitsla met gember-frambozensiroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Dessert
Fruitsla met gember-frambozensiroopA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 mango
  • 1/2 ananas
  • 4 sinaasappelen
  • 4 takjes munt
  • 100 g gember (voor de siroop)
  • 1 citroen (voor de siroop)
  • 50 g frambozen (voor de siroop)
  • 100 g kristalsuiker (voor de siroop)

Begin met koken

Bereidingstijd : 20 min. + 10 min. kooktijd

  1. Maak de siroop: breng 1 dl water aan de kook met de suiker. Voeg de ongeschilde gember in heel fijne plakjes toe en laat gedurende 10 min. heel zachtjes pruttelen. Voeg de frambozen toe en haal de pan van het vuur zodra ze ontdooid zijn. Voeg het sap van de citroen toe, giet de bereiding door een puntzeef en druk goed aan. Laat afkoelen.
  2. Schil intussen de ananas en de mango en snijd ze in fijne plakjes. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schik alles mooi op de borden, besprenkel met siroop en werk af met munt. Dien koel op.

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 46 kcal – Vetten: 0,4 g – Koolhydraten: 9,3 g – Vezels: 1,4 g – Eiwitten: 0,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kerst
Dessert
  • Fruitsla met gember-frambozensiroopA