Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFruitsla met amandelgelei
Delhaize logo
  • Fruitsla met amandelgelei

Fruitsla met amandelgelei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Communie,Buiten eten,Barbecue
Salade
Fruitsla met amandelgelei

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 eetlepel amandelaroma
  • arachideolie
  • 1 citroen
  • 60 g + 150 g griessuiker
  • 12 g gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 1 kg vers fruit naar keuze (nettogewicht)
  • 50 cl volle melk
  • 60 dl water

Begin met koken

  1. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  2. Verwarm zacht en al roerend, de melk en 60 g suiker. Neem van het vuur wanneer de suiker gesmolten is en voeg de uitgeknepen gelatine toe en het amandelaroma.
  3. Smeer een schaal met platte bodem lichtjes in met olie, giet er de bereiding in en laat afkoelen. Dek af en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  4. Breng 60 cl water en 150 g suiker aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. sudderen. Laat volledig afkoelen, voeg dan het sap van de sinaasappel en de citroen toe.
  5. Onpit het fruit en/of snij in stukken. Overgiet met de siroop. Dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  6. Neem de gelei, net voor het opdienen, uit de vorm, snij in blokjes en meng voorzichtig onder het fruit. Dien fris op.

Kooktip

  • Voor een nog frissere toets werk je de fruitsla af met muntblaadjes.
  • Variant: Je kan de gelei lichtjes kleuren met groene of roze voedingskleurstof.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Communie,Buiten eten,Barbecue
Overig
Zomer
Salade
  • Fruitsla met amandelgelei