Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFrittata met champignons en salade van courgettes
Delhaize logo
  • Frittata met champignons en salade van courgettesA

Frittata met champignons en salade van courgettes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Frittata met champignons en salade van courgettesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 eieren
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 traditie stokbrood om te bakken
  • 2 courgettes
  • 1/2 bosje bieslook
  • 10 cl lichte verse room
  • 30 g schilfers van grana padano
  • 500 g witte champignons
  • 100 g vermicelli (capellini tagliatti)
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Traditioneel Stokbrood
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 22/01
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 30 min baktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Snij de champignons in plakjes en bak ze, in een grote braadpan, in 1 eetlepel olie tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
    3. Kook intussen de vermicelli 3 minuten in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
    4. Klop de eieren los met de room, voeg de vermicelli toe, de helft van de gehakte bieslook en de champignons. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Giet het eiermengsel in een met olie ingesmeerde ovenschaal, bestrooi met de schilfers grana padano en laat 30 minuten in de oven bakken.
    6. Trek intussen met een dunschiller heel fijne, lange plakjes van de courgettes. Voeg het citroensap toe, 3 eetlepels olijfolie, de rest van de gehakte bieslook, peper en zout. Meng goed.
    7. Dien de warme frittata op met de courgettesalade en het brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 484; energie (kCal): 116; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 693,91
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Frittata met champignons en salade van courgettesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Traditioneel Stokbrood
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 22/01
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09