Frisse lenterolletjes
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 30 g rijstvermicelli
- 16 basilicumblaadjes
- 4 koffielepels sweetened chili sauce
- 16 middelgrote roze garnalen
- 8 vellen rijstpapier
- 1 bussel verse koriander
- 1 kleine rode chilipeper
- 2 el fish sauce
- 1 koffielepel ruwe rietsuiker
- 1 limoen
- 1 middelgrote wortel
- enkele slablaadjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011900123810000
S2004112500122110000
F2019052700038500000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Breng water in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur, doe er de vermicelli in, dek af en laat 2 min. rusten. Giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
- Rasp de wortel grof en meng met de fijngeraspte schil van de limoen.
- Pers 1 eetlepel sap uit de limoen, doe het in een kom en voeg de suiker toe, de fish sauce, de fijngehakte chilipeper, 1 eetlepel gehakte koriander en 8 cl koud water.
- Maak een propere keukendoek nat, wring ‘m uit en leg ‘m open op het werkblad.
- Dompel 4 rijstvellen in een schaal met lauw water en leg ze dan op de vochtige keukendoek. Leg in het midden van elk rijstvel een korianderblad en vervolgens twee garnalen, omgekeerd ten opzichte van elkaar. Leg er 2 basilicumblaadjes op en dan 2 korianderblaadjes. Eindig met wat geraspte wortel, dan wat vermicelli en bedruip met ½ koffielepel chili sauce. Plooi de kanten van de rijstvellen naar binnen en rol alles op.
- Leg de rolletjes op een licht bevochtigd bord, dek af met vershoudfolie en maak de 4 overige op dezelfde manier.
- Serveer koel met de saus en de blaadjes kropsla.
Kooktip
Kan ook met munt in plaats van basilicum.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 401; energie (kCal): 95; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 155,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011900123810000
S2004112500122110000
F2019052700038500000
Laad nog 4 producten