Recept zoekresultatenFrisco’s van yoghurt en granola
Delhaize logo
  • Frisco’s van yoghurt en granolaC

Frisco’s van yoghurt en granola

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Snack
Frisco’s van yoghurt en granolaC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 100 g rode vruchten naar keuze
  • 70 g granola 'Noten en Zaden' Léonie's
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels vloeibare honing

Begin met koken

Bereidingstijd : 10 min. (+ 12 u vriestijd)

  1. Meng de granola met 3 el yoghurt en verdeel de bereiding over 6 ijslollyvormen.
  2. Plet de rode vruchten lichtjes met de honing en meng ze met de rest van de yoghurt. Giet dit mengsel in de vormpjes, steek er de stokjes in en laat de ijsjes 12 u in de diepvriezer opstijven.

Tip: Heb je geen ijslollyvormen? Geen probleem: gebruik kartonnen bekertjes, wikkel ze strak in vershoudfolie en prik er dan houten stokjes in.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 646; energie (kCal): 155; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 9,7; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 182,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Snack
  • Frisco’s van yoghurt en granolaC