Recept zoekresultatenFrambozenyoghurt en kokosgranola
Delhaize logo
  • Frambozenyoghurt en kokosgranolaB

Frambozenyoghurt en kokosgranola

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Ontbijt
Frambozenyoghurt en kokosgranolaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g frambozen
  • 500 g natuuryoghurt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1,5 eetlepels chiazaad
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 50 g cashewnoten
  • 30 g gedopte pistachenoten
  • 50 g kokospoeder
  • 50 g pijnboompitten
  • 30 g sesamzaadjes
  • 30 g kokosschilfers
  • 80 g agavestroop
  • Enkele blaadjes munt en basilicum Pistou

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 20 min kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Bereid de granola: doe alle droge ingrediënten in een grote met bakpapier bedekte ovenschaal. Voeg de agavestroop toe en meng goed. Bak het mengsel 20 min in de oven en laat afkoelen.
  3. Plet de helft van de frambozen met een vork, samen met de suiker. Voeg de yoghurt en 1 el chiazaadjes toe en meng goed.
  4. Giet de yoghurt in 1 of 2 kommen, garneer met granola, enkele blaadjes munt en basilicum Pistou, de rest van de frambozen en chiazaadjes.

Kooktip

  • Dit recept is voor 400 g granola , zodat je een tijdje toekomt!
  • Bewaar hem in een luchtdichte doos of pot nadat hij helemaal afgekoeld is.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1029; energie (kCal): 248; vetten (g): 17,5; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 13,6; suikers (g): 10,6; vezels (g): 4,4; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 716,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Brunch,Ontbijt,Snack
Ontbijt
  • Frambozenyoghurt en kokosgranolaB