Recept zoekresultatenFrambozen-lycheegazpacho met champagne
Delhaize logo
  • Frambozen-lycheegazpacho met champagneA

Frambozen-lycheegazpacho met champagne

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Frambozen-lycheegazpacho met champagneA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g verse lychees
  • 125 g verse frambozen
  • 250 g (diepgevroren) frambozen
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1/2 fles witte of rosé champagne (of cava) (37,5 cl)
  • 4 takjes dragon

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lychees
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Frambozen
    125 gr
    19,92 €/kg
    €2,49
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Siroop | Agave | Squeeze
    250 gr
    13,96 €/kg
    €3,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Schil en ontpit de lychees. Houd er 2 apart en doe de rest in de beker van de mixer (of van de blender) met de diepgevroren frambozen, de agavesiroop en de koude champagne. Mix fijn.
    2. Verdeel over coupes, voeg de verse frambozen en enkele stukken lychees toe. Werk af met dragon en serveer.

    Tip: voor een versie zonder alcohol, vervang je de champagne en de agavesiroop door vers bio-appelsap. Heel gehaast? Gebruik dan lychees uit blik en een beetje van hun siroop in plaats van agavesiroop.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 254; energie (kCal): 60; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 11,1; suikers (g): 9,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 156,66
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Winter
    • Frambozen-lycheegazpacho met champagneA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lychees
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Frambozen
    125 gr
    19,92 €/kg
    €2,49
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Siroop | Agave | Squeeze
    250 gr
    13,96 €/kg
    €3,49