Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFondue Savoyarde
Delhaize logo
  • Fondue SavoyardeD

Fondue Savoyarde

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Fondue SavoyardeD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 250 g Beaufort
  • 250 g Gruyère
  • 250 g geraspte emmentaler
  • 40 cl droge witte wijn uit de Savoie
  • 1 koffielepel maïszetmeel (maïzena)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Kirsch (optioneel)
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat (optioneel)
  • 540 g ongesneden boerenbrood

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snijd het brood in dikke sneden en nadien in brokken. Doe dit een beetje op voorhand zodat het lichtjes uitdroogt.
  2. Verwijder de korst van de kazen en snijd ze in reepjes of rasp ze met de grove kant van de rasp.
  3. Wrijf lang met de in twee gesneden knoflook over de fondue. Voeg de maizena toe en leng voorzichtig aan met een beetje wijn. Giet daarna de rest van de wijn erbij. Breng aan de kook en voeg er beetje bij beetje de verschillende kazen bij. Blijf roeren. Zodra je een gladde substantie krijgt, kan je eventueel de Kirsch en de nootmuskaat toevoegen.
  4. Zet de caquelon op de verwarmer en eet de kaas met de stukjes brood. Dien op met verschillende soorten vleeswaren uit de Savoie (ham, worst met blauwe bosbessen en Reblochon), salade, augurken, uitjes enz.

Kooktip

  • Je kan het brood ook vervangen door krielaardappeltjes in de schil.
  • Roer regelmatig door de kaas terwijl je eet, zodat hij niet stremt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1164; energie (kCal): 279; vetten (g): 14,8; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 17,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 14,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 797,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht
  • Fondue SavoyardeD