Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFlatkökur en gerookte zalmmousse
Delhaize logo
  • Flatkökur en gerookte zalmmousse

Flatkökur en gerookte zalmmousse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Klassiek
Aperitief
Flatkökur en gerookte zalmmousse

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 3 el olijfolie (voor de flatkökur)
  • 250 g zelfrijzende bloem (+ een beetje extra) (voor de flatkökur)
  • 220 g skyr natuur (IJslandse yoghurt)
  • 1 snufje zout (voor de flatkökur)
  • 1 citroen (voor de mousse)
  • 2 pakken van 140 g gerookte zalm (voor de mousse)
  • 200 g skyr natuur (IJslandse yoghurt) (voor de mousse)
  • 2 dl slagroom (voor de mousse)
  • 1 el mierikswortel (voor de mousse)
  • 1/2 bussel dille (voor de mousse)
  • roze peper (optioneel) (voor de mousse)
  • peper en zout (voor de mousse)

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed de bloem met de yoghurt, het zout en de olijfolie, tot een vrij stevig homogeen deeg (voeg indien nodig een beetje bloem of olie toe).
  2. Houd 4 kleine porties van ± 40 g af. Bestrooi het werkvlak met bloem en verdeel de deegballetjes heel fijn in de lengte met een deegrol. Bak ze ± 8 min. goudbruin in de oven, op een met bakpapier bedekte plaat. Draai ze eventueel halverwege de baktijd. Maak een dozijn flatkökur (of flatbreads) op dezelfde manier.
  3. Houd 2 kleine sneetjes zalm apart en mix de rest fijn in de keukenrobot, samen met de yoghurt en de mierikswortel. Klop de room lichtjes op (tot de stevigheid van een yoghurt). Meng ze met de zalmpuree en de gehakte dille (houd 1 takje apart). Breng verder op smaak.
  4. Dresseer de mousse in een bokaal of een kom. Werk af met de rest van de gehakte gerookte zalm en dille. Bestrooi eventueel met roze peper en serveer met de flatkökur, bij het aperitief.

Kooktip

Je kunt je broodjes ook in een grote hete antiaanbakpan bakken of op een grill, zonder vetstof. Reken 2 kleine min. baktijd per kant.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Noors
Klassiek
Winter
Aperitief
  • Flatkökur en gerookte zalmmousse