Delhaize logo
  • FlantaartC

Flantaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Eindejaar,Vaderdag,Kids
Dessert
FlantaartC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 60 g bloem
  • snuifje zout
  • 150 g griessuiker
  • 5 kleine eieren (« M »)
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 50 cl volle melk

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
    S2017121501372220000
  • Eieren | Bruine | Medium
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    4 st
    0,32 €/st
    €1,29
    F1992101300101700000
  • Kruimeldeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000
  • Suiker | Vanille | Bourbon
    40 gr
    81,25 €/kg
    €3,25
    S2006110900099900000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
    2. Doe 4 hele eieren en 1 eierdooier (bewaar het eiwit) in een kom met giettuit. Klop ze gedurende 3 min. los met de 2 soorten suiker met behulp van de mixerkloppers op hoge snelheid.
    3. Voeg de gezeefde bloem toe, klop langzaam en voeg dan geleidelijk aan de melk toe.
    4. Klop het opzijgezette eiwit met het snuifje zout heel stijf. Spatel het onder de bereiding.
    5. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Zet de vorm in de oven en giet er daar de bereiding in (om te vermijden dat je de tot aan de rand gevulde vorm moet verplaatsen). Laat 45 min. bakken.
    6. Laat volledig afkoelen en zet nog minstens 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.

    Kooktip

    Zoals altijd voor gebak moeten de eieren op kamertemperatuur zijn.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 855; energie (kCal): 204; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 26,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 408,41
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Eindejaar,Vaderdag,Kids
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • FlantaartC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
    S2017121501372220000
  • Eieren | Bruine | Medium
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    4 st
    0,32 €/st
    €1,29
    F1992101300101700000
  • Kruimeldeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,48 €/kg
    €0,80
    F2012031300134000000
  • Suiker | Vanille | Bourbon
    40 gr
    81,25 €/kg
    €3,25
    S2006110900099900000