Recept zoekresultatenFishsticks, puree en homemade tartaarsaus
Delhaize logo
  • Fishsticks, puree en homemade tartaarsausB

Fishsticks, puree en homemade tartaarsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Klassiek
Recepten voor elke dag
Fishsticks, puree en homemade tartaarsausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 1 grote citroen
  • 100 g panko
  • 100 g bloem
  • druivenpittenolie
  • peper en zout
  • 100 g boter (voor de puree)
  • 700 g pladijsfilet
  • peper en zout (voor de tartaarsaus)
  • 4 el verse kruiden naar keuze: peterselie, dragon, dille, bieslook, kervel ... (voor de tartaarsaus)
  • 2 dl druivenpitolie (voor de tartaarsaus)
  • 8 augurkjes op azijn (voor de tartaarsaus)
  • 2 el kappertjes (voor de tartaarsaus)
  • 1 el mosterd (voor de tartaarsaus)
  • 1 eidooier (voor de tartaarsaus)
  • 1/2 citroen (voor de tartaarsaus)
  • peper en zout (voor de puree)
  • geraspte nootmuskaat (voor de puree)
  • 1 kg grote aardappelen (voor de puree)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pladijsfilet
    +/- 245 gr
    +/-31,49€/kg
    +/-€7,72
  • Aardappelen | Friet | Bloemig
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. kooktijd

    1. Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. In gezouten kokend water. Giet ze af en plet ze met de boter, zout, peper en geraspte nootmuskaat.
    2. Snijd intussen de pladijsfilets in 4, breng ze op smaak en rol ze door de bloem. Schud de overtollige bloem van de visfilets en haal ze dan door de losgeklopte en gekruide eieren. Wentel ze ten slotte door de panko en zorg ervoor dat het paneermeel goed hecht. Laat de vis in de koelkast rusten.
    3. Bereid de tartaarsaus: maak een mayonaise in een kom, met de eidooier, de mosterd, het sap van ½ citroen, zout en peper. Voeg geleidelijk aan en al kloppend de olie toe en meng tot een mooi geëmulgeerde saus. Voeg de gehakte augurkjes, de kappertjes en de gehakte kruiden toe. Breng verder op smaak.
    4. Verwarm 2 cm druivenpitolie in een grote pan en bak er de fishsticks aan 2 kanten in. Laat op keukenpapier uitlekken.
    5. Dien op met de puree, de saus en partjes citroen. Serveer er een groen slaatje bij of spinazie.

    Kooktip

    • Laat alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen om je mayonaise te doen lukken. Haal ze dus op tijd uit de koelkast

    3 tips om lekker evenwichtig te koken

    • Zelfgemaakt paneermeel maak zelf je paneermeel met oud brood: steek het 30 min. In de oven op 100°C en mix het fijn.
    • Bak ze in de oven leg je fishsticks op bakpapier en bak ze boven in de oven op 200°C gedurende 15 à 20 min. Draai ze halfweg om.
    • Maak mayonaise met yoghurt om je mayonaise minder vet te maken, vervang je de olie door 1 yoghurtje en doe je er op het einde een scheutje citroensap bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 884; energie (kCal): 212; vetten (g): 15,1; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 11,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 1313,98
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Klassiek
    Recepten voor elke dag
    Diner
    • Fishsticks, puree en homemade tartaarsausB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pladijsfilet
    +/- 245 gr
    +/-31,49€/kg
    +/-€7,72
  • Aardappelen | Friet | Bloemig
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75