• Onze winkels
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Fishsticks, puree en homemade tartaarsaus

Makkelijk
Duur
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Dieet: Klassiek
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Recepten voor elke dag

Dit recept versturen

Fishsticks, puree en homemade tartaarsaus
Makkelijk
Duur
Meer dan 30 min.
1/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 eieren
  • 1 grote citroen
  • 100 g panko
  • 100 g bloem
  • druivenpittenolie
  • peper en zout
  • 100 g boter (voor de puree)
  • 700 g pladijsfilet
  • peper en zout (voor de tartaarsaus)
  • 4 el verse kruiden naar keuze: peterselie, dragon, dille, bieslook, kervel ... (voor de tartaarsaus)
  • 2 dl druivenpitolie (voor de tartaarsaus)
  • 8 augurkjes op azijn (voor de tartaarsaus)
  • 2 el kappertjes (voor de tartaarsaus)
  • 1 el mosterd (voor de tartaarsaus)
  • 1 eidooier (voor de tartaarsaus)
  • 1/2 citroen (voor de tartaarsaus)
  • peper en zout (voor de puree)
  • geraspte nootmuskaat (voor de puree)
  • 1 kg grote aardappelen (voor de puree)
Fishsticks, puree en homemade tartaarsaus
Bereiding

Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. kooktijd

  1. Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. In gezouten kokend water. Giet ze af en plet ze met de boter, zout, peper en geraspte nootmuskaat.
  2. Snijd intussen de pladijsfilets in 4, breng ze op smaak en rol ze door de bloem. Schud de overtollige bloem van de visfilets en haal ze dan door de losgeklopte en gekruide eieren. Wentel ze ten slotte door de panko en zorg ervoor dat het paneermeel goed hecht. Laat de vis in de koelkast rusten.
  3. Bereid de tartaarsaus: maak een mayonaise in een kom, met de eidooier, de mosterd, het sap van ½ citroen, zout en peper. Voeg geleidelijk aan en al kloppend de olie toe en meng tot een mooi geëmulgeerde saus. Voeg de gehakte augurkjes, de kappertjes en de gehakte kruiden toe. Breng verder op smaak.
  4. Verwarm 2 cm druivenpitolie in een grote pan en bak er de fishsticks aan 2 kanten in. Laat op keukenpapier uitlekken.
  5. Dien op met de puree, de saus en partjes citroen. Serveer er een groen slaatje bij of spinazie.

Kooktip

  • Laat alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen om je mayonaise te doen lukken. Haal ze dus op tijd uit de koelkast

3 tips om lekker evenwichtig te koken

  • Zelfgemaakt paneermeel maak zelf je paneermeel met oud brood: steek het 30 min. In de oven op 100°C en mix het fijn.
  • Bak ze in de oven leg je fishsticks op bakpapier en bak ze boven in de oven op 200°C gedurende 15 à 20 min. Draai ze halfweg om.
  • Maak mayonaise met yoghurt om je mayonaise minder vet te maken, vervang je de olie door 1 yoghurtje en doe je er op het einde een scheutje citroensap bij.

Nutritionele informatie

Energie: 823 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst