Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFishburgers met guacamole en appelsalade
Delhaize logo
  • Fishburgers met guacamole en appelsaladeA

Fishburgers met guacamole en appelsalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Fishburgers met guacamole en appelsaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g schelvisfilet
  • 2 eieren
  • 4 biohamburgerbroodjes
  • 50 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 komkommer (voor de salade)
  • 1 bio granny smithappel (voor de salade)
  • 1 kleine rode ui (voor de salade)
  • 1/2 limoen (voor de salade)
  • 2 avocado’s (voor de guacamole)
  • 1/2 limoen (voor de guacamole)
  • 1 el olijfolie met knoflook (voor de guacamole)
  • zachte chilivlokken (voor de guacamole)
  • zout (voor de guacamole)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Snijd de vis in 4 porties. Meng de bloem met peper en zout. Haal de vis door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Dompel hem dan in de losgeklopte eieren en haal hem ten slotte door het paneermeel. Laat in de koelkast rusten.
  2. Maak de salade: snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes vervolgens in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Voeg de fijngesnipperde rode ui en het sap van de limoen toe.
  3. Maak de guacamole: plet het vruchtvlees van de avocado’s met een vork en meng het met het sap van de limoen, de olijfolie met knoflook, zout en chilivlokken naar eigen smaak.
  4. Bak de stukken vis ± 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de hete olie. Snijd de broodjes in 2 en gril ze enkel aan de kant van het kruim. Serveer meteen.
  5. Stel de burgers samen: beleg elk broodje met de gepaneerde vis, de guacamole en het slaatje. Zet de resterende garnituren apart op tafel.

Tip: Heb je tijd? Laat de gepaneerde vis 1 u. in de koelkast rusten, zo wordt de korst steviger en krijg je een superkrokant resultaat.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 158 kcal - Vetten: 8,3 g - Koolhydraten: 11,8 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 8,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Fishburgers met guacamole en appelsaladeA