Delhaize logo
  • 00:00
    -01:05
    A
  • Fish tik-tok

Fish tik-tok

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Fish tik-tokA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el ‘Wok mix’ Market Fresh
  • 2 eetlepels olijfolie voor de salade
  • 1 citroen (voor de salade)
  • 1 granaatappel (voor de salade)
  • 100 g rucola (voor de salade)
  • 1 kl komijnpoeder (voor de yoghurtsaus)
  • 2 el olijfolie (voor de yoghurtsaus)
  • 500 g yoghurt (voor de yoghurtsaus)
  • peper en zout
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 2 el ‘Fish mix’ Market Fresh
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g bloem
  • 300 g panko
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 500 g biowortelen
  • 6 eieren

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren met de ‘Wok mix’, de ‘Fish Mix’, peper en zout. Snijd de ongeschilde aardappelen en de wortelen in dikke staafjes. Rol ze in de bloem, tik het overschot eraf, haal ze door de eieren en rol ze dan in de panko. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier, verdeel er de groentesticks over en bak ze 25 min. goudbruin in de oven.
  2. Snijd de kabeljauw in 8 porties. Kruid met peper en zout. Paneer ze op dezelfde manier als de groenten en bak ze 5 min. per kant goudbruin, in een braadpan met een kleine bodem hete olijfolie.
  3. Meng intussen alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.
  4. Snijd de granaatappel horizontaal in 2 en klop er de pitjes boven een slakom uit. Meng de rucola met 2 el olijfolie, 2 el citroensap en zout.
  5. Serveer de groenten en de vis met de saus en het slaatje. Werk af met granaatappelpitjes en citroenpartjes

Tip: Vervang de wortelen en de aardappelen door andere groenten naar keuze, naargelang het seizoen: butternut, courgettes, aubergines, paprika’s, pastinaak ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -01:05
    A
  • Fish tik-tok