Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFish pie met prei en gekonfijte tomaten
Delhaize logo
  • Fish pie met prei en gekonfijte tomaten

Fish pie met prei en gekonfijte tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Fish pie met prei en gekonfijte tomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 diepgevroren Alaska Pollack filet
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bouillonblokje
  • 10 cl droge witte wijn
  • 12 cl volle melk
  • 50 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 3 stengels prei
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 cl water
  • 2 eetlepels olie van de halfgedroogde tomaten in olie (pour le stoemp)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Paneermeel
    400 gr
    0,75 €/kg
    €0,30
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. baktijd

    1. Laat de visfilets vooraf ontdooien.
    2. Doe de in stukken gesneden aardappelen in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Voeg de fijngesneden prei toe en laat alles ongeveer 15 min. koken.
    3. Fruit intussen de geperste knoflook in de olie in een steelpan op een heel zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 30 sec, voeg dan de witte wijn al kloppend toe. Doe er ook het water bij en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 5 min. op een heel zacht vuur sudderen.
    4. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Giet een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Leg er de visfilets in één laag bovenop. Overgiet met de resterende saus.
    5. Giet de aardappelen en de prei af, doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de melk en een beetje olie van de tomaten toe, prak alles zorgvuldig. Doe er dan de gehakte tomaten bij en breng op smaak met peper en zout.
    6. Bedek de vis met de stoemp, bestrooi met paneermeel en zet 20 min. in de oven. Serveer warm.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Fish pie met prei en gekonfijte tomaten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Alaska Pollack Filets
    675 gr
    8,43 €/kg
    €5,69
  • Paneermeel
    400 gr
    0,75 €/kg
    €0,30
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39