Recept zoekresultatenFine champagnesaus
Delhaize logo
  • Fine champagnesausC

Fine champagnesaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Party,Kerst
Sauzen en specerijen
Fine champagnesausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 laurierblaadje
  • 30 g boter
  • 1 stronkje witloof
  • 50 g champignons
  • 1 dl cognac
  • 1 zakje verse bruine kalfsfond
  • 1 koffielepel mosterd
  • 3 eetlepels verse room
  • 10 g uitgelekte en fijngesnipperde plakjes zomertruffel toe (taste of Inspirations)

Begin met koken

  1. Hak de knoflook en sjalot. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje met laurier in een steelpan met gesmolten boter (laat een klontje voor later over). Snijd het witloofstronkje en de champignons fijn en voeg ze toe. Bak alles 5 min. op een vrij hoog vuur en besprenkel ze dan met cognac.
  2. Laat 1 min. inkoken, voeg verse bruine kalfsfond en mosterd toe. Laat voor de helft op een matig vuurtje inkoken. Giet de saus door een puntzeef, zet ze terug op het vuur en voeg slagroom toe. Laat opnieuw voor de helft inkoken, op een vrij hoog vuur.
  3. Voeg de uitgelekte en fijngesnipperde plakjes zomertruffel toe. Breng verder op smaak. Haal van het vuur, voeg een klontje boter toe en meng met een garde. Serveer met parelhoen, feestelijke gevogeltegerechten of tarbot

Kooktip

Geen champagne maar cognac brengt deze delicate saus uit de klassieke Franse keuken op smaak. Werk de saus af met een beetje geraspte truffel. Exclusiever kan niet, toch?

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 540; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 183,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Party,Kerst
Sauzen en specerijen
  • Fine champagnesausC